Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΘ: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ



Μπορεί ο πρωθυπουργός να θέλει να παρουσιάσει το δικό του success story στη φετινή ΔΕΘ, πολύ περισσότερο μετά την επίσκεψη του νεοφιλελεύθερου προέδρου Μακρόν, αλλά αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς. Μια κουστωδία επιχειρηματιών τον συνοδεύουν για να συζητήσουν τα φιλέτα της κρατικής περιουσίας που θα μοιραστούν με τα άλλα κοράκια που θέλουν να βουτήξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το νερό κι άλλες υποδομές της χώρας. 




Όπως φάνηκε τα χρόνια της κρίσης από το 2008 μέχρι και σήμερα, τα λόγια της άρχουσας τάξης και των πολιτικών κομμάτων που την υπηρετούν είναι τσάμπα. Οι πράξεις τους όμως κόστισαν το 25% του ΑΕΠ, έριξαν το λαό μας στη φτώχεια και την ανέχεια για τη σωτηρία του χρηματιστικού και τραπεζικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμά της Θεσσαλονίκης ή το παράλληλο αλά ΣΥΡΙΖΑ, ξέφτισε σε ένα μνημόνιο με διαρκείς αξιολογήσεις διαρκών περικοπών μισθών, συντάξεων, λεηλασίας μέσω εκτεταμένης φοροληστείας, κατασχέσεων και πλειστηριασμών. 

Δεν είναι μόνο η ανεργία, τα συσσίτια, τα σπίτια χωρίς φως ή νερό, η μετανάστευση των παιδιών μας ή η δουλειά με λεφτά δουλείας, είναι η συντριβή της αξιοπρέπειας που μετατρέπει τα θύματα σε ενόχους της κρίσης.

Η ΔΕΘ 2017 δεν είναι το μνημόσυνο των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως επιθυμεί η εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Γι αυτό καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία από τη Καμάρα της Θεσσαλονίκης, να πιάσουμε το νήμα των αγώνων που θα δώσει ένα τέλος στη βαρβαρότητα χωρίς τέλος.


Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς αγ. Νεκταρίου