Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μέρες Ραδιοφώνου ...


Αντί να μιλάνε οι φτωχοί, να μιλά ο Κυριάκος για τη φτώχεια!

Το κράτος ξαναμίλησε με τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ φιμώνοντας την προγραμματισμένη εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, την Παρασκευή 21/10, εκπομπή αφιερωμένη στη μέρα κατά της φτώχειας.

Το βήμα θα δινόταν σε καλεσμένους, κυρίως, σε αυτοοργανωμένες συλλογικότητες (Στέκι Μεταναστών, Λέσχη Εργαζομένων & Νεολαίας, Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου) κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που σε καιρό πλήρους κατάρρευσης της ζωής στην Ελλάδα και διεθνώς, συλλογικοποιούν τις κοινωνικές αντιστάσεις. Μέσα στη κρίση του καπιταλισμού, καμιά ατομική λύση δεν είναι πλέον εφικτή και κανένα ατομικό πρόβλημα δεν επιλύεται χωρίς την επίλυση των συνολικών κοινωνικών ζητημάτων.

Αυτές οι συλλογικότητες (και πολλές άλλες, μαζί με επώνυμους κι ανώνυμους αγωνιστές) στάθηκαν σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ κι όσων περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών μπήκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για πλήρη κι ελεύθερη ενημέρωση, δίνοντας φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή. Δεν έλειψαν ούτε μια μέρα όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ και συνέβαλλαν μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην επαναλειτουργία της. 

Η εκπομπή, προγραμματισμένη πανελλαδικά από τις 6μμ-8μμ, με μια ροή ανάλογη της εποχής της ελεύθερης αγωνιζόμενης ΕΡΑ, διέκοψε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 παρά πέντε για το δελτίο ειδήσεων αλλά δεν επανήλθε ποτέ για την δεύτερη ώρα. Η απροειδοποίητη διακοπή για σύνδεση με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, σχετίζεται προφανώς και με το άρωμα που εξέπεμψε η πρώτη ώρα του προγράμματος, μη συμβατικό με τα νέα ήθη της ΕΡΤ που άνοιξε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αιτία σύμφωνα με τους συντονιστές του προγράμματος στην Αθήνα ήταν ότι έπρεπε να μιλήσει ο πιο ειδικός από όλους στα ζητήματα της φτώχειας, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης που θα εκφωνούσε λόγο στο συνέδριο της νεολαίας της ΝΔ. Εκφραστής των ονείρων της νέας γενιάς, ειδικός στα βάσανα και τους πόνους του λαού καθώς το κόμμα του εφάρμοσε πιστά το μνημόνιο κι έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο Μητσοτάκης ροκάνισε κανονικά την υπόλοιπη μια ώρα εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας, αφαιρώντας το βήμα από όσους πραγματικά ασχολούνται με τα προβλήματα του λαού και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια μέχρι τη πλήρη κοινωνική απελευθέρωση.  

Παρά τις άνωθεν παρεμβάσεις για να σιωπήσουν οι «ενοχλητικές» φωνές, ο αγώνας μας συνεχίζεται δίνοντας εμείς οι ίδιοι την ελπίδα στη ζωή μας, με τις καθημερινές δράσεις μας για την υγεία, τον πολιτισμό, τη στέγη, την τροφή, με τους αγώνες μας δίπλα στους άνεργους, τους απεργούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες, με τα κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών.

Μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά επιθυμώντας την ΕΡΤ για την οποία αγωνιστήκαμε.


ΛΑΪΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  ΑΓ.  ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ