Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ανακοίνωση
Ανάγκες σε φάρμακα για παιδιά:
DEPON, PONSTAN, ALGOFREN, AMOXIL, AUGMENTIN (σε υγρή μορφή, σφραγισμένα μη χρησιμοποιημένα)

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης χαιρετίζει τη θερμή ανταπόκριση όσων ανταποκρίθηκαν στις άμεσες ανάγκες των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχειακή μονάδα της Άλλης Μεριάς στο Βόλο (ρουχισμός, υπόδηση, βρεφικά είδη κλπ).
Η συλλογή βασικών βρεφικών ειδών συνεχίζεται καθώς δεν έχουν καλυφθεί ακόμα όλες οι ανάγκες. Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε βρεφικές πάνες, βρεφικό γάλα, μπιμπερό, αποστειρωτές.
Οι εθελοντές ιατροί, όπως και στο παρελθόν, βρέθηκαν άμεσα στο χώρο για να καταγράψουν τις επείγουσες ανάγκες και να καλύψουν ιατροφαρμακευτικά όσους/ες είχαν ανάγκη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσφατη εγκύκλιό της εξαιρεί από την χορήγηση ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο και παραπέμπει σε μελλοντική οδηγία και εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας και δεν καλύπτει νεογνά και παιδιά βρεφικής ηλικίας από τα απαιτούμενα εμβόλια ή άλλους που απλά κρυολόγησαν.
 
Η κάλυψη των οργανικών κενών των δημόσιων δομών υγείας είναι άκρως επιτακτική, όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά για το σύνολο του πληθυσμού, η δε πρόσβαση οφείλει να είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων, ένα αίτημα που έχουμε προβάλλει επανειλημμένα με δράσεις και ανακοινώσεις.
 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας ή στα νεοσύστατα ΤΟΜΥ, άνευ επαρκούς χρηματοδότησης και προσλήψεων, η εικόνα της εγκατάλειψης των δομών της δημόσιας περίθαλψης και υγείας συνοδεύεται αναπόφευκτα και από την πλήρη εγκατάλειψη των ανθρώπων που ασθενούν. Μπορεί να επαίρονται οι κυβερνώντες ότι διαθέτουμε το 2% του ΑΕΠ για να συνομιλούμε με τους ισχυρούς αλλά δεν έχουν στάλα ντροπή για την κατάντια της δημόσιας περίθαλψης και υγείας για το σύνολο του πληθυσμού.

Η απόδοση ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο είναι άμεση προτεραιότητα για την ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το σύνθημα μας "Όποιος είναι εδώ, είναι από εδώ" είναι η μόνη αποδεκτή Ανθρώπινη αντίληψη ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστική ή εθνικιστική αντίληψη και πολύ περισσότερο στην πολιτική δημιουργίας υγειονομικών ζωνών, στην ουσία φυλακές που ονομάζονται.... προαναχωρησιακά κέντρα.
Εμείς, οι χρεοκοπημένοι και πεινασμένοι από τα μνημόνια, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να απλώσουμε το χέρι μας στα θύματα ενός βάρβαρου πολέμου χωρίς τέλος.
Ευχαριστούμε θερμά όσους/ες μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας να παραμείνουμε Άνθρωποι.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
της ΛΣΑΝ
τηλ.επικοινωνίας 6987323860